Pan Jaroslav je klientem chráněného bydlení v Novém Městě nad Metují. Tam se také o naší službě dozvěděl a poté jí i v roce 2017 začal využívat.
Po usilovné práci klienta a konzultantek se klientovi podařilo nalézt místo na pozici úklidu ve veřejné správě v Náchodě. Pracovní místo klientovi vyhovuje jak v dojezdové vzdálenosti, tak v náplni práce. Jelikož pan Jaroslav nikdy dlouhodoběji nepracoval, byl pro něj nástup do nového zaměstnání náročným krokem, prvních pár měsíců musel zpracovávat velké změny jak ve svém režimu dne, tak ve svěřené odpovědnosti. Klientovi se však za podpůrného systému asistence na pracovišti povedlo zapracovat, seznámit se s kolegyněmi a kolegy, svou nadřízenou a zapadnout do kolektivu. Nyní klient slaví roční výročí svého zatím nejdelšího pracovního uplatnění a dle jeho slov by si práci chtěl udržet, co nejdéle to půjde!
Klient se již zapracoval na takové úrovni, že již nebylo potřeba poskytovat podporu na pracovišti a poslední čtvrt rok klient tedy pracuje již úplně bez problému sám. Díky vydělaným penězům si klient může například užívat zasloužené dovolené v zahraničí, na kterou se velice těší.